Reflectie bij de 350ste aflevering Nieuwsbrief

Array

guus-schrijversReflectie bij de 350ste aflevering van de Nieuwsbrief van de Disciplinegroep Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde Universitair Medisch Centrum Utrecht
Deze keer gaat professor doctor Guus Schrijvers  in op een aantal hot issues in de zorg: Agnes Kant, medische specialisten, burning platforms en spoedposten passeerden de revue. Dat was in 2001, bij de eerste aflevering van de Nieuwsbrief, anders. Die was bestemd voor eigen medewerkers: Guus Schrijvers meldde toen dat de week erna het gezamenlijk koffie drinken een half uur later begon. De persoonlijke noot in de nieuwsbrief is al die jaren gebleven: alle berichten komen voort uit zijn dagelijkse praktijk van hoogleraar Public Health die college geeft, onderzoek leidt en instanties adviseert. Hij probeert daarbij een UMC Utrecht kernwaarde in acht te nemen: de afstandelijke betrokkenheid. Hij  bedoelt dat hij in de berichtgeving niet gauw een instantie, beroepsgroep of persoon ergens de schuld van geeft. Wel is hij betrokken als innovaties stagneren of doelgroepen niet aan de bak komen.

Guus Schrijvers:  “De Nieuwsbrief bereikt bij de 350ste aflevering bijna 4000 personen. Ik denk dat het aantal lezers meer is: regelmatig verneem ik dat collega’s mijn nieuwsbrieven verder doorsturen. Vaak bereikt mij de vraag hoe ik het vol houd, wekelijks op zondag een nieuwsbrief te maken. Mijn antwoord is: schrijven is mijn vak. Ik beleef er zelf plezier en nut aan om de dingen die ik meemaak nog eens op te schrijven. Ik krijg in het weekeinde geweldige ondersteuning bij het schrijven van webmaster Dick Hageman en mijn dochter Merel Schrijvers. Zo blijft er nog genoeg tijd voor ontspanning over. Ik verheug mij erop zo dadelijk naar mijn idool uit jongere jaren te gaan: Neil Young. Hij treedt op in de Ahoy in Rotterdam en is  71 jaar. Als ik die leeftijd heb over elf jaar, hoop ik nog steeds nieuwsbrieven rond te sturen”.

Guus Schrijvers
Noot redactie:

Guus Schrijvers is Hoogleraar Public health in het bijzonder Structuur en functioneren van de Gezondheidszorg
Julius Centrum voor Gezondheidswetenschappen
en Eerstelijnsgeneeskunde
Universitair Medisch Centrum Utrecht
email:  [email protected]

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen