Spoedpost niet alleen organisatorisch definiëren

Array

spoedeisende-hulpVorige week definieerde ik een spoedpost organisatorisch. Huisarts Roeland Drijver is oprichter van de Spoedpost Purmerend/Waterland. Hij wil ook een inhoudelijk doelstelling in de definitie. Dat is terecht.

Hij mailt: Goed dat je een aanzet geeft voor de definitie van het woord spoedpost, eind 2004 door Erica Bouma bedacht voor Purmerend (Waterland). Jouw definitie is een organisatorische, geen inhoudelijke. Ik stel voor als omschrijving: Een spoedpost is een regionaal punt (post) waar acute zorg wordt geleverd (spoed). Het is een samenwerkingsverband van een HAP en een SEH achter één loket en één voordeur voor triage (frontoffice) met een intensief verweven backoffice. Een spoedpost wordt gekenmerkt door gezamenlijke triage, huisvesting en zorgafspraken over bijvoorbeeld zelfverwijzers.

Tijdens het negende nationale congres, zeg maar jaarbeurs, over recente ontwikkelingen in de ambulancezorg, huisartsenposten en SEH’s op vrijdag 18 september proberen we te komen tot een algemene voor iedereen acceptabele definitie van spoedpost. Verder gaan plenaire inleiders uit binnen- en buitenland en twintig workshops in op alle aspecten van spoedzorg.

Wilt u naar dit congres? Wilt u in één dag op de hoogte raken van alle recente ontwikkelingen in beleid, veld en onderzoek binnen en buiten uw eigen directe beroepsgroep en voorziening? Surf dan naar www.integratedcare.nl klik door op nascholing , lees de uitgebreide brochure en meld u aan.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen