Eindelijk levensfasebeleid voor ziekenhuismedewerkers

Array

abvakabofnvABVAKABO FNV heeft met de werkgevers een akkoord bereikt voor een nieuwe cao Ziekenhuizen. Centraal staat het levensfasebeleid voor alle werknemers. Ook is loonsverhoging en meer eindejaarsuitkering geregeld. Wat vind jij ervan? Breng je stem uit op: stemmen.abvakabofnv.nl

Het bereikte akkoord betekent een doorbraak in het arbeidsvoorwaardenpakket. Eindelijk is er overeenstemming bereikt over het levensfasebeleid voor alle werknemers. Iedereen krijgt straks een persoonlijk budget van 35 uur per jaar om naar eigen inzicht te besteden of te sparen. Zo krijgen werknemers meer zeggenschap over de verdeling van de tijd tussen werk en privé-leven.

Naast levensfasebeleid bevat het resultaat een loonsverhoging. Per 1 juli krijg je er 1 procent bij en nog eens 1 procent per 1 juli 2010. Ook krijgt iedere werknemer (ook oproepkrachten) een eenmalige uitkering van 0,3 procent per 1 september 2009. De eindejaarsuitkering gaat in 2009 met 1 procent omhoog naar 6 procent, stijgt in 2010 naar 6,73 procent en groeit in 2011 door naar 7,33 procent. En dan is het nog maar een kleine stap naar een volledige dertiende maand.

Positief nieuws in deze zware tijden is dat de pensioenpremieverdeling verandert: voor de werknemer daalt deze per 1 juli 2009 van 52% naar 50%.
De stagevergoeding gaat per 1 september 2009 naar 300 euro per maand.

Lees het volledige onderhandelingsresultaat met alle afspraken.

Wat vind jij ervan? Laat de vakbond weten of je voor of tegen het onderhandelingsresultaat bent.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen