Filmpje pathologie in de prijzen

Array

filmcameraDe zilveren Walvis, dat is de prijs die voor het filmpje dat middelbare scholiere Vivian Rozemuller maakte over Saskia van der Vies, hoogleraar biochemie in VUmc. De prijsvraag werd uitgeschreven door o.a. NEMO met als doel om meisjes te stimuleren om voor bètawetenschappen en technologie te kiezen.

Vivian filmde niet zomaar bij de afdeling pathologie want haar moeder, Annemieke Rozemuller is ook hoogleraar en collega van Van der Vies. Die laatste vertelt in het filmpje dat ze eerst binnenhuisarchitecte wilde worden, maar toch voor de exacte wetenschap heeft gekozen. En met succes want onlangs werd een artikel van haar in het gezaghebbende blad Nature gepubliceerd over haar onderzoek naar het Chaperone eiwit. Dit eiwit zorgt ervoor dat eiwitten niet vouwen. Een belangrijk mechanisme bij het ontstaan van bijvoorbeeld de ziekte van Alzheimer en Parkinson.

Van der Vies is blij dat het filmpje een prijs heeft gewonnen: “Het is toch leuk dat iemand van pathologie samen met scholieren een filmpje maakt wat dan ook nog in een landelijk competitie in de prijzen valt.” Het prijswinnende filmpje staat op You tube: www.youtube.com/tubeyourfuture
bron: Tracer

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen