Staat Nederland een grote uitbraak van de influenza A /H1N1 te wachten?

Array

prof-dr-r-coutinhoStaat Nederland een grote uitbraak van de Mexicaanse griep te wachten? Directeur Roel Coutinho van het RIVM verwacht duizenden gevallen van besmetting met het virus Influenza A/H1N1.Volgens Coutinho zijn apotheken voorbereid op duizenden besmettingen.De website van het RIVM geeft actuele informatie over het aantal patienten. “Alle apotheken zijn voorbereid op een grotere uitbraak en hebben genoeg virusremmers in huis,” aldus Coutinho.

Een aantal weken terug schetste Coutinho al het beeld dat na de eerste griepgolf is gedooft, na een paar maanden het virus terugkeert in het najaar. Coutinho herhaalde deze uitspraken tegen het AD. Tot nu toe waren alle besmette Nederlanders in het buitenland ziek geworden. De griep werd gisteren in Nederland voor het eerst overgedragen van mens op mens. Een vader besmette zijn kind en een winkelmedewerker kreeg de griep van haar collega.De kans dat er in Nederland iemand aan de griep overlijdt, is daarom volgens het RIVM zeer klein.De nieuwe slachtoffers zijn behandeld met Tamiflu en maken het volgens het Ministerie van Volksgezondheid goed.Sinds vrijdag zijn er tien gevallen van de Mexicaanse griep in Nederland bijgekomen. Dat brengt het totale aantal besmettingen op twintig.Wereldwijd zijn er ruim 25.000 mensen besmet, verspreid over 73 landen. Het dodental staat op 139.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen