Schering-Plough overweegt verkoop van Intervet

Array

sp-intervetSchering-Plough overweegt de verkoop van Intervet uit Boxmeer. Sinds Intervet werd overgenomen is het de grootste producent van diergeneesmiddelen. Schering-Plough werd onlangs zelf overgenomen door farmaconcern Merck & Co. Intervet/Schering-Plough Animal Health in Boxmeer dreigt hierdoot in de etalage te belanden. De nieuwe eigenaar Merck ‘onderzoekt alle opties’, aldus Schering-Plough-ceo Fred Hassan in het Financieele Dagblad. Intervet/Schering-Plough Animal Health realiseerde in 2008 een omzet van 3 miljard dollar met 5.000 werknemers. Het is daarmee de nummer één in diergeneesmiddelen, gevolgd door Pfizer en daarna door Merial, een joint venture van het Franse farmaconcern Sanofi en Merck.

Intervet was vroeger onderdeel van AkzoNobel-dochter Organon. Enkele jaren geleden werden de activiteiten gecombineerd met de diergeneesmiddelentak van Schering-Plough, dat Organon had overgenomen. Zo ontstond de grootste producent van diergeneesmiddelen ter wereld, met 500 werknemers en 3 miljard dollar omzet. Daarbij speelt mee dat Merck een belang heeft in Merial, de nummer drie op de diergeneesmiddelenmarkt. Dat bedrijf is een joint venture met het Franse Sanofi.  Men bekijkt momenteel wat de opties zijn omtrent de toekomst van Intervet omdat men problemen met de mededingingsautoriteit verwacht. Volgens Merck zijn er diverse scenario`s denkbaar. Voor het eind van 2009 moet er duidelijkheid komen.

Bron: FD

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen