4,8 miljoen voor werkgelegenheid in de zorg

Array

Twee vrouwen bij het UWV praten met elkaar voor een wand met vacatures.
verpleegstersHet kabinet trekt de komende 2 jaar € 4,8 miljoen uit om de samenwerking tussen het UWV en de zorgsector te versterken. Het geld wordt gebruikt voor regionale samenwerking. Dat melden staatssecretaris Bussemaker en haar collega’s Klijnsma (SZW) en Van Bijsterveldt (OCW) op de conferentie Regionaal Arbeidsmarktbeleid Zorgsector op 11 juni.

Op 30 plekken wordt een extra voltijd kracht ter beschikking gesteld om het regionale netwerk beter te laten functioneren. Een goede regionale samenwerking tussen de bestaande verschillende werkgeversstructuren geeft betere mogelijkheden voor werving en doorstroom van personeel. Juiste scholing en begeleiding aan geschikte kandidaten, ook met werkloosheid bedreigde werknemers en (niet) uitkeringsgerechtigden, dragen hieraan bij.

Client centraal
Bussemaker vindt het belangrijk dat binnen de zorgsector de client centraal blijft en dit kan alleen als er voldoende personeel is. ‘Iedereen die zorg nodig heeft, moet deze kunnen krijgen en wel zorg die kwalitatief goed en toegankelijk is, o.a. door de aanwezigheid van voldoende zorgpersoneel.’

Afstemming
De staatssecretarissen stellen nadrukkelijk dat het niet de bedoeling is dat er zomaar mensen bij zorgwerkgevers worden geplaatst. Vandaar dat goede afstemming tussen de werkgevers en de werkpleinen nodig is om aan te sluiten bij de wensen en de mogelijkheden van zowel de werkgevers als potentiele werknemers.

Bron: VWS

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen