Geriatrie UMC St Radboud onthult bijzondere nestorbank

Array

nestorbank-umcuVandaag onthult de afdeling Geriatrie van het UMC St Radboud een bijzondere nestorbank. De nestorbank is de zevende van een unieke reeks banken, die zijn ontworpen ter ere van de oudere Nijmegenaren. In 2008 vierde de afdeling Geriatrie van het UMC St Radboud haar 20-jarig bestaan. De afdeling heeft zich al die tijd actief ingezet voor de gezondheid, medische zorg en het welbevinden van de oudere medemens en de oudere Nijmegenaar in het bijzonder. Ter gelegenheid van het jubileum is de afdeling Geriatrie een bijzonder initiatief gestart. Graag wilden zij oudere Nijmegenaren een cadeau schenken als eerbetoon omdat zij Nijmegen mede gemaakt hebben tot wat de stad nu is. Het cadeau onderstreept eveneens het belang van de oudere in de samenleving.

Medewerkers van Geriatrie hebben bijzondere nestorbanken ontworpen, waarbij de oudere centraal staat. De banken zijn naast comfortabele ontmoetingsplaatsen ook bijzondere kunstobjecten. Ze zijn namelijk uitgevoerd in mozaïek en voorzien van portretfoto’s van ouderen uit Nijmegen. Medewerkers van Geriatrie hebben deze portretten zelf gemaakt, onder leiding van fotograaf Frank Muller. Zo’n honderd oudere Nijmegenaren zijn op de gevoelige plaat vastgelegd, de mooiste foto’s zijn terug te vinden op de banken.
Op 21 maart jl. werden de eerste banken geplaatst. Alle banken staan op centrale en mooi gelegen locaties, waar ouderen samen kunnen komen voor een gezellig praatje of om te genieten van de omgeving. Inmiddels zijn er banken in het Julianapark en Kronenbrug park, aan de Batavierenweg, bij het Oud Burger Gasthuis (OBG), bij het Han Fortmann Centrum en nu dus bij het Auroragebouw, op het terrein van het UMC St Radboud.

Locatie
Radboud Oost: Reinier Postlaan, bij de ingang van Aurora
Bereikbaarheid

Programma

16.00 uur:
Ontvangst buiten op locatie

16.30 uur:
Onthulling door Emile Lohman, voorzitter Raad van Bestuur UMC St Radboud. Met muzikale omlijsting.
Aansluitend borrel ter plaatse. (bij slecht weer binnen)

18.00 uur:
Einde

Meer informatie
Geriatrie UMC St Radboud schenkt gemeente Nijmegen bijzondere nestorbanken

Recente artikelen