Bijzondere functie voor Neuroloog dr. Peter Koehler Atrium MC

Array

Dr.  Koehler voorzitter van de sectie History van de American Academy of Neurology
neuroloog-dr-peter-koehlerNeuroloog dr. Peter Koehler heeft een voorliefde voor de geschiedenis van de neurologie. Met het aanvaarden van de functie van voorzitter van de sectie History van de American Academy of Neurology (AAN) heeft hij zelf geschiedenis geschreven. Het is namelijk voor het eerst dat een niet-Amerikaan voorzitter is geworden. De AAN telt in totaal 22.000 leden.Dr. Koehler is al jaren een graag geziene spreker tijdens congressen van de AAN, zoals vorige maand in Seattle, waar hij een cursus organiseerde over de oorsprong van het neurologisch onderzoek. Verder sprak hij na afloop daarvan voor neurologen aan de beroemde Mayo Clinic in Rochester (MN) en organiseerde hij recent in Charleston (SC, de stad waar in april 1861 het eerste schot van de Amerikaanse burgeroorlog werd gelost ) een symposium over ‘Neurology and War.’  Volgens Peter Koehler weten de Amerikaanse neurologen veel over hun eigen geschiedenis die met de genoemde burgeroorlog in 1861 begon. Hij wil graag de nadruk leggen op de Europese geschiedenis en de historische relatie tussen de Amerikaanse en de Europese neurologie.
Toch blijft de geschiedenis voor hem meer een hobby dan een vak, ook al geeft Koehler af en toe colleges geschiedenis der neurowetenschappen aan eerste- jaarsstudenten Geneeskunde aan de UM en is hij al ruim tien jaar hoofdredacteur van het Journal of the History of the Neurosciences. De patientenzorg, de opleiding en het onderzoek in Atrium MC staan voorop. Daarnaast zal hij vanaf  1 juli één dag in de week in het MUMC werkzaam zijn ter vervanging van de neuro-oncoloog, die met pensioen is. Daarnaast is Koehler  sectie-redacteur voor neurowetenschappen van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.

Bron: Atrium MC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen