Genomineerden Hersenbokaal 2009 bekend

Array

hersenstichting_nederlandOp 7 oktober a.s. wordt tijdens de Performa 2009 –  vakbeurs voor HR personeel – voor de derde keer de Hersenbokaal uitgereikt. Dat is een prijs van de Hersenstichting voor werkgevers die moeite doen om werknemers met hersenletsel aan het werk te houden. Er zijn drie genomineerden.

Dommelweb in Den Bosch – De werkgever, zelf arbeidsgehandicapt, biedt kansen aan een werknemer die na een herseninfarct zijn vroegere werkzaamheden als manager binnen een groot IT-bedrijf niet meer kon uitvoeren. Zijn huidige werkgever biedt hem volop mogelijkheden om zijn nog aanwezige talenten te ontplooien.

Rijkswaterstaat Oost Nederland in Arnhem – Dit bedrijf is aangemeld door het Hoofd HRM die na een herseninfarct met veel begeleiding succesvol terugkeerde en uiteindelijk weer in zijn oude functie terecht is gekomen.

SNS Reaal in Utrecht – Na een hersenkneuzing kon de werknemer niet meer terug naar zijn vroegere functie als manager. Voor hem werd een passende functie gecreeerd waarin hij zijn expertise kan blijven inzetten voor de organisatie. 

Er werden 19 bedrijven door een van hun werknemers aangemeld. Een jury bepaalt de nominaties en de winnaar. De Hersenstichting kent de prijs toe aan die werkgever die zich het meest heeft ingespannen om een werknemer met hersenletsel in staat te stellen een werkend leven te leiden. De winnaar ontvangt naast de bokaal zelf een bedrag van € 5000. De winnaar dient dat bedrag te gebruiken om ook andere mensen met een hersenaandoening de kans te bieden maatschappelijk te participeren.

De jury bestaat uit Ad Poppelaars, directeur van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (voorzitter), Herman Dijkhuizen, voorzitter van de Raad van Bestuur KPMG, Hettie Steenstra, neuroloog bij het Centrum voor Consultatie en Expertise Nederland, Monique Lindhout, directeur SAN/AVN en Miel Verstappen, vestigingsmanager Jobstap Lent en projectleider Kopkracht.

Bron: Hersenstichting

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen