Stuur uw kind op vakantie met de afspraak: geen alcohol

0
208

jongerenreizenVandaag lanceert het Trimbos-instituut de nieuwe website www.goedvoorbereidopvakantie.nl. De site is bedoeld voor ouders van jongeren die zelfstandig op vakantie gaan.De site geeft tips aan ouders over hoe ze met hun kroost het gesprek kunnen voeren en afspraken kunnen maken over alcohol en sex. Op de site kunnen ouders ook hun eigen ervaringen achterlaten.Naast de website verschijnt er vandaag een bijlage in Spits die helemaal gewijd is aan het thema ‘Alcohol, sex en vakantie’.Op jongerencampings aan de kusten in Nederland komen veel jongeren die voor de eerste keer zonder hun ouders mogen kamperen. Bekend is uit onderzoek dat veel van deze jongeren meer drinken dan zij doorgaans doen in hun eigen omgeving.

Sinds 1998 worden dan ook tijdens de zomerperiode extra voorlichtingsactiviteiten uitgevoerd die zich richten op deze jongeren, zoals korte gesprekjes met preventiewerkers voor de tent of op het strand.Belangrijk is ook de wijze waarop campingwinkels en supermarkten in de omgeving van campings omgaan met het verkopen van drank aan deze jongeren.De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) gaat deze zomer extra controles uitvoeren in gebieden waar veel jongeren hun vakantie doorbrengen, zoals Renesse en Terschelling, maar ook op festivals.

Meer informatie? www.goedvoorbereidopvakantie.nl.

Bron: Trimbos

Vorig artikelNictiz-jaarverslag 2008: Groei
Volgend artikelBio-informatici in Nature News
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.