Conversatietherapie

Array

conversatieNaar aanleiding van de uitspraak van de Hoge Raad inzake Sickesz meldt de Nederlandse Vereniging van artsen voor OrthoManuele Geneeskunde (NVOMG) dat zij ‘zich nog steeds distantieert van de uitspraken van mevrouw Sickesz dat aandoeningen als depressie, schizofrenie of Alzheimer met orthomanuele behandeling te genezen zouden zijn.’

Niettemin lijkt de NVOMG zich toch op psychiatrisch of althans psychotherapeutisch terrein te willen begeven, want men meldt in juni:

‘De NVOMG is een vereniging van artsen, die zich gespecialiseerd hebben in het non-invasief (conversatief) behandelen van klachten die samenhangen met het bewegingsapparaat, waaronder rug- en nekklachten, schouderklachten maar ook hoofdpijn en duizeligheid.’

Conversatie bij hoofdpijn en duizeligheid en een stijve nek! Zou dat wel helpen? Het is in elk geval een stuk veiliger dan rukken aan de nek in geval van psychiatrische klachten (met de kans dat bloedvaten beschadigd worden) en een niet-denkbeeldig risico dat ernstig zieke psychiatrische patienten hun pilletjes laten staan omdat zo’n nekrukker geloven.

Of zouden ze een conservatieve behandeling (i.e. zonder opereren) bedoelen? Maar dan doen ze ook iets wat helemaal niet mag: de Nederlandse taal verhaspelen.

Bron: Kwakzalverij

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen