Duitse geïntegreerde diabeteszorg valt goed

Array

diabeteszorgDuitse geïntegreerde diabeteszorg valt goed bij patienten
De Elsid-studie van Scenenyi (zie ook berichten hierboven) levert ook uitkomsten op over ervaringen en kwaliteit van leven van Duitse diabetespatienten in een Disease Management Programma (DMP). Alle uitkomsten zijn gunstig. Diabetespatienten in een DMP ervaren vaker dat ze worden betrokken bij hun behandeling en dat ze uitleg ontvangen over de ziekte en advies ontvangen over het ermee omgaan. Ook is hun kwaliteit van leven hoger dan die van diabetespatienten zonder DMP.

De Power Point presentaties van Szecsenyi, van alle andere Berlijnse inleiders en ook van ondergetekende treft u aan op www.aok-gesundheitspartner.de , klik op AOK-Konferenz zur Versorgung chronisch Kranker: Studien belegen Erfolge der DMPs.

Op het congres van het International Network of Integrated Care op 5 en 6 november te Wenen komen medewerkers van Szecsenyi tegen die tijd alle beschikbare resultaten toelichten in vier lezingen. Wilt u naar dit congres met overzichten van resultaten van verbeteringen in de chronische zorg uit in Europa en Noord Amerika? Surf dan naar www.integratedcare.eu , lees de brochure en meld u aan. Voor het vierde nationale ketenzorg congres op 2 juli 2010 op het UMC Utrecht heeft Guus Schrijvers Joachim Scenenyi en AOK topeconoom Evert Jan van Lente  uitgenodigd als plenaire sprekers. Noteer alvast die datum.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen