Minister Klink bespaart levens en kosten

Array

minister-klink-medicalfacts-jan-de-leeuwMinister Klink bespaart levens en kosten van chronisch zieken
Ik voer de voorstellen van de commissie Gerritsen ter verlaging van de zorgkosten niet uit: Schrappingen uit het pakket en verhoging van eigen bijdragen zijn niet aan de orde. Daarentegen verwacht ik dat ik kosten op de zorg kan besparen, door de invoering van geïntegreerde zorg voor chronische zieken.  Zeventig procent van de zorgkosten gaat uit naar chronische zieken. Zij maken 20% uit van de verzekerden. Zonder geïntegreerde zorg kunnen de premies voor de Zorgverzekeringswet en de Awbz gemakkelijk verdubbelen. Daarom moeten we in actie komen. Ketenzorg bespaart niet alleen levens maar ook kosten.

Woorden van deze strekking sprak Minister Ab Klink bij de opening van het derde nationale congres over ketenzorg op vrijdag 3 juli op de Universiteit Utrecht. Vierhonderd deelnemers, 24 workshops en drie bijzondere plenaire inleiders telde dit congres, een maximum in de congreshistorie van het Julius Centrum. Alle plenaire inleidingen en workshop voordrachten tref t u aan op www.integratedcare.nl ,doorklikken op nascholing en op lezingen en publicaties van gehouden congressen. U vindt daar ook de uitgeschreven tekst van de lezing van Minister Klink. Op vrijdag 2 juli 2010 vindt het vierde nationale congres over ketenzorg plaats. Noteer alvast die datum.

Auteur: prof.dr. Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen