Zaans Medisch Centrum ontvangt 3 sterren voor gastvrijheid

Array

gastvrijheidszorg-met-sterrenHet Zaans Medisch Centrum (ZMC) heeft drie sterren in ontvangst mogen nemen van de jury van de Sterrengids voor Gastvrijheidszorg in zorginstellingen. Deze kreeg het ZMC voor haar zorg op het gebied van gastvrijheid, kwaliteit van eten en drinken, de ambiance en de aangeboden service voor patienten en bezoekers. In februari van dit jaar hebben twee inspecteurs van de organisatie een audit uitgevoerd om de gastvrijheid in het ZMC te meten. Door middel van gesprekken met de Raad van Bestuur, de clientenraad en een rondleiding door het ziekenhuis hebben de inspecteurs een goede indruk gekregen van de ontwikkelingen in het ziekenhuis op het gebied van gastvrijheid en beleving.

Het ZMC beschouwden deze audit als een nulmeting om volgende jaar mee te doen voor de sterren en een vermelding in de Sterrengids. Tot grote verrassing ontving het ziekenhuis een plaquette met daarop de waardering van drie sterren.

Elly Cornel, manager Facilitair Bedrijf en programmamanager Open Huis 2010, is bijzonder trots op de *** sterren:”Uit deze waardering blijkt dat ons klantgerichtheidsprogramma vruchten afwerpt en dat zelfs met een verouderd gebouw *** sterren kunt halen. Het gaat dus veel meer om de mensen die het doen dan de stenen waarin”.

In het bijbehorende rapport stond onder andere het volgende:
ZMC is een regionaal stadziekenhuis met basis medisch specialistische zorg. Gastvrijheidszorg heeft veel aandacht. Dit blijkt uit lopende projecten als ‘Open Huis 2010’.

Het ziekenhuis is in beweging: er zijn nieuwbouwplannen. De integrale aandacht voor gastvrijheid zal de komende jaren zijn vruchten afwerpen. Veelbelovend.

‘Gastvrijheidszorg met Sterren’, is een initiatief van de Landelijke Organisatie Clientenraden, het Koksgilde Nederland en Standex Periodieken. Het initiatief wordt ondersteund door de organisaties VDZ, Arcares, LSR, VHVG, ZN en het Ministerie van VWS.

Bron: ZMC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen