ChristenUnie is niet gelukkig met vitrificatie AMC

Array

Geen eicellen op ‘sociale’ gronden invriezen
eicelDe ChristenUnie is niet gelukkig met de plannen van het AMC om eicellen van vrouwen -naast medische- nu ook op `sociale’ gronden in te vriezen. De partij heeft grote ethische bezwaren bij de plannen en ziet deze, evenals het Rathenau-onderzoeksinstituut, als een indirecte oprekking van het moratorium op embryo-onderzoek. Kamerlid Esmé Wiegman: ,,Dat is een richting die wij niet op willen.”

En: ,,Het invriezen van eicellen voor deze doeleinden brengt niet alleen medisch-ethische vragen met zich mee, maar ook vragen over de afweging van nut en noodzaak van de inzet van medische technologieen. Deze lijken in de plannen onvoldoende te zijn overwogen, daarom zou nu overgaan op deze risicovolle toepassing niet zorgvuldig zijn.” De ChristenUnie vreest ook voor onvoldoende aandacht voor de gezondheidsrisico’s voor vrouwen van vijftig die nog kinderen ter wereld brengen.,,Als maatschappij zijn we nog steeds zoekende hoe we werk en opvoeding van kinderen kunnen combineren. Het AMC wekt de suggestie hiervoor dé oplossing te hebben gevonden in het invriezen van eicellen, maar dat is het allerminst,” aldus Wiegman, die vandaag Kamervragen indient bij minister Klink en staatssecretaris Bussemaker van VWS en minister Rouvoet van Jeugd en Gezin.

Bron: ChristenUnie

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen