179 besmettingen met het Nieuwe Influenza A / H1N1

0
200

h1n1-300x2021Het aantal besmettingen met de Nieuwe Influenza A (H1N1) (Mexicaanse griep) in Nederland is op dit moment 179. In Nederland zijn er nog geen mensen aan de ziekte overleden. Dit blijkt uit de cijfers van 17 juli 2009 van het RIVM. 63 personen kregen de zieke in Nederland

Huisartsen zijn goed voorbereid op het Influenza A (H1N1) virus. Huisartsen hebben een centrale rol tijdens uitbraken van griepepidemieen. Primair zijn de verantwoordelijk voor de eigen patienten, daarnaast kunnen huisartsen een rol spelen in het bijstaan van de Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen (GHOR). De GHOR coördineert de inzet van geneeskundige diensten (‘de witte kolom’) tijdens rampen en grote ongevallen. Hierover worden lokale afspraken gemaakt.