Al meer dan 100 teams ingeschreven voor de Tweede Landelijke Zorgmarathon

zorgmarathonLeidschendam – 21 juli 2009. Meer dan 100 teams uit zorginstellingen uit geheel Nederland hebben zich al ingeschreven voor deelname aan de tweede landelijke SDB Zorgmarathon. Met nog ruim twee maanden te gaan tot het evenement, is de door SDB Groep georganiseerde Zorgmarathon nu al een succes. Het primaire doel, om ‘medewerkers in de zorg in beweging te brengen’ is hiermee al behaald.

Teams kunnen zich nog aanmelden op www.sdbzorgmarathon.nl.

De SDB Zorgmarathon wordt gehouden op vrijdag 25 september 2009 op het Nationaal Sportcentrum Papendal. Teams van maximaal 10 medewerkers uit zorgorganisaties lopen dan gezamenlijk een marathon in estafettevorm.

Het honderdste team is van Attent wonen welzijn zorg, dat dit jaar evenals vorig jaar, met twee teams meedoet. Mevrouw Sylvia Knuman, arbo-coördinator bij Attent, zegt: “Het is vooral de uitstraling van ‘de zorg in beweging brengen’ die mij aanspreekt. Want dat is toch een hot item in de zorg. Wij proberen intern ook onze mensen meer in beweging te brengen, dus de Zorgmarathon sluit daar heel erg goed bij aan.”

De Zorgmarathon wordt georganiseerd voor medewerkers van alle zorgorganisaties in Nederland met meer dan honderd medewerkers. Het niveau van de lopers is niet belangrijk; plezier in bewegen staat voorop. Dankzij deskundige begeleiding, loopclinics en speciale trainingsschema’s is iedere deelnemer in staat de gekozen afstand op verantwoorde wijze af te leggen.

Doelen

De SDB Zorgmarathon heeft drie doelen: vitaliteit in de zorg onder de aandacht brengen, deelnemers verantwoord laten lopen onder professionele begeleiding, en ondersteunen van het goede doel. Dit jaar is dat de stichting Fonds Gehandicaptensport.

Organisatie en initiatief

De landelijke Zorgmarathon is een initiatief van SDB Groep, leverancier van financiele en HR-oplossingen, opleidingen en interim management & advies voor de zorgsector en Wings Multiservices.

De SDB Zorgmarathon wordt gesteund door een aantal partners, te weten de Atletiekunie, Run2Day en Zilveren Kruis Achmea. Als sponsoren van het evenement treden op Elsevier Gezondheidszorg, VX Company, OSN en Negometrix.

Tijdens het evenement zelf, op vrijdag 25 september, geven bekende oud-sporters als Gerard Nijboer en Arnold Vanderlyde workshops en zal het Nederlands rolstoelbasketbal-team een clinic verzorgen voor de deelnemers aan de Zorgmarathon. Daarnaast zijn er tal van andere activiteiten.

Voor meer informatie kijk op www.sdbzorgmarathon.nl.

Recente artikelen