Nursing: 25% van de verpleegkundigen zullen Nieuwe Influenza A H1N1 vaccinatie weigeren

0
201

vaccinEén op de vier verpleegkundigen wil niet gevaccineerd worden tegen de Mexicaanse griep (Nieuwe Influenza A). Dit blijkt uit een poll die Nursing onlangs op haar website hield. De vraag luidde: Wil jij gevaccineerd worden tegen de Mexicaanse griep/ Nieuwe Influenza A (H1N1)?

Ziekenhuizen en andere zorginstellingen moeten voor september plannen klaar hebben. Daarin moet onder andere komen te staan hoe instellingen hun personeel beschermen tegen het virus en hoe overbelasting van gezond personeel wordt voorkomen. De minister verwacht dat in de gezondheidszorg meer personeel de Mexicaanse griep zal krijgen dan in andere branches, omdat zorgverleners meer blootgesteld worden aan het virus. De verwachting is dan ook dat verpleegkundigen wellicht voorrang zullen krijgen voor het vaccin.

Om de zorgsector door te laten functioneren is het van belang dat er voorbereidingen worden getroffen en noodplannen gemaakt worden om de continuïteit niet in gevaar te laten komen.

Ziekenhuizen en andere zorginstellingen moeten daarom voor september plannen klaar hebben. Daarin moet onder andere komen te staan hoe instellingen hun personeel beschermen tegen het virus en hoe overbelasting van gezond personeel wordt voorkomen. Als klopt dat 25% verpleegkundigen een vaccinatie zullen weigeren lijken de H1N1-nood plannen te maken te krijgen met  een forse tegenslag. In totaal stemden 598 personen. Het is onbekend of vaccinatie verplicht gaat worden door werkgevers.

Bron: Nursing & Medicalfacts