Exclusieve auto’s op weg voor kankerpatiënten Erasmus MC

Array

lotusDe zesde editie van de MaartenMemorial staat voor de deur. Op 3 augustus gaat een lange rij fraaie sportwagens op weg naar Zandvoort, met aan boord een aantal kankerpatienten. Met deze toerrit wordt geld opgehaald voor onderzoek in het Erasmus MC-Daniel den Hoed.

“Als ik in mijn Lotus rij, voel ik mij niet ziek.” Het is een uitspraak van Maarten van Sten, die op jonge leeftijd aan huidkanker overleed. Van Sten had een passie voor sportwagens. Ter nagedachtenis aan hem organiseren vrienden, vrijwilligers en relaties elk jaar een toertocht met exclusieve auto’s.

Meerijden
In de zesde editie op 3 augustus zullen honderd wagens van start gaan. het doel van de tocht is om kankerpatienten een dag te laten vergeten dat ze ziek zijn. Ze mogen meerijden van Rotterdam naar Zandvoort, waar twee uur lang het circuit wordt verkend. Een tweede belangrijk doel is fondsenwerving: de opbrengst van de sponsoring komt ten goede aan de inrichting van het Maarten van Sten Laboratorium van het Erasmus MC-Daniel den Hoed. De voorgaande vijf edities bezorgden zo’n 450 passagiers een mooie dag en leverde ruim EUR 570.000 aan fondsen op.

Meer weten? Of medesponsor worden van een van de deelnemende auto’s? Kijk op de website www.maartenmemorial.com.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen