Tamiflu toch voor iedereen zonder bijbetaling

1
183

tamifluHet anti-griepmiddel Tamiflu is naar verwachting vanaf volgende week gratis verkrijgbaar. Daarvoor is wel een recept nodig van de huisarts of de GGD. Het is nog onduidelijk of het medicijn bij de apotheek kan worden opgehaald of op een andere plaats. Daarover valt deze week een besluit. Tamiflu was alleen gratis als de GGD het recept verstrekt. Wanneer de huisarts het medicijn tegen de Mexicaanse griep voorschrijft, kost het een paar tientjes. Maar dat stuitte op forse kritiek. Minister Klink maakt een eind komt aan die ongelijkheid. Het besluit heeft onder meer te maken met het stijgend aantal gevallen van Mexicaanse griep. Naar verwachting kan de GGD binnenkort de vraag naar Tamiflu niet meer aan. Om dat probleem op te lossen, heeft Klink besloten dat de virusremmer nu ook via de huisarts gratis wordt.

1 REACTIE

Comments are closed.