Ab Klinkt volgt advies vaccinatie Mexicaanse griep

minister-klink-medicalfacts-jan-de-leeuwMinister Ab Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport volgt het advies van de Gezondheidsraad en het RIVM bij de vaccinatie-aanpak van de Mexicaanse groep. Dat zei de minister maandag 17 augustus jl bij de presentatie van het gezamenlijke advies. De minister volgde er aan toe begrip te hebben voor mensen die niet tot de risicogroep te behoren.

Klink: “Wij hebben genoeg vaccins voor iedereen; er zijn immers 34 miljoen vaccins ingeslagen.” Of iedereen het ook (kosteloos) krijgt wordt nog nader afgewogen.

De Gezondheidsraad en het RIVM concluderen dat mensen die in de gezondheidszorg werken en mogelijk in contact komen met patienten in de risicogroepen, als eersten moeten worden gevaccineerd. Ook mensen met een verhoogd risico op ernstige complicaties komen in de eerste fase in aanmerking voor vaccinatie, aldus het advies van Gezondheidsraad en RIVM.

De verwachting is dat dit najaar voldoende vaccins beschikbaar zijn. De minister gaf aan dat het huidige virus Nieuwe Influenza A HINI, ook bekend als Mexicaanse griep mogelijk nog kan muteren, maar dat Nederland “op het ergste is voorbereid.”

Bron: CDA

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen