Verkeerde diagnose columnist Alzheimer Nederland

Array

evert-van-rossumEvert van Rossum, columnist op de website van Alzheimer Nederland en auteur van het boek ‘Een vreemde kostganger in mijn hoofd’, heeft niet de ziekte van Alzheimer. Dit is gebleken uit aanvullend onderzoek naar aanleiding van de snelle verslechtering van zijn gezondheid. De uitslag van het onderzoek is inmiddels bevestigd door professor Philip Scheltens van het VUmc, dé autoriteit op het terrein van dementie. Volgens Scheltens wijzen de onderzoeksresultaten op een andere ernstige progressieve hersenaandoening, die vaak gepaard gaat met dementieachtige verschijnselen. De komende maanden moet aanvullend onderzoek uitsluitsel hierover geven.

De nieuwe diagnose is een persoonlijk drama voor Evert van Rossum. Hij heeft ruim zes jaar in de veronderstelling geleefd dat hij Alzheimer had en slikte ook medicatie tegen deze ziekte. Nu blijkt echter dat hij al die tijd verkeerde medicijnen heeft gebruikt.

Verkeerde diagnoses

Helaas komt het soms voor dat bij dementie de verkeerde diagnose wordt gesteld. Een precies aantal is niet bekend. De diagnostiek rondom dementie blijft ingewikkeld, maar is de afgelopen zes jaar wel steeds beter geworden. Met name de MRI-technieken zijn sterk verbeterd. Ook is het belangrijk dat een multidisciplinair team de patient blijft volgen en blijft kijken naar de ontwikkeling in het ziektebeeld.

Alzheimerambassadeur

Evert van Rossum maakte geen geheim van zijn ziekte en werd bekend van zijn optreden in het televisieprogramma ‘De Reünie’. Hij trad regelmatig op in Alzheimer Cafés en in diverse media. April dit jaar is een bundeling van zijn columns verschenen bij Uitgeverij van Gennep. Evert heeft nog één afscheidscolumn geschreven. De komende weken gaat hij gebruiken om samen met familie en vrienden te bekomen van de klap.

De gehele redactie van Medicalfacts wenst Evert en zijn familie veel sterkte

Bron: Alzheimer Nederland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen