MCA doet het dit jaar goed in AD Ziekenhuis Top 100

0
279

medisch_centrum_alkmaarHet MCA is naar een 24e plaats in de AD Ziekenhuis Top 100 gestegen. De stijging met 39 plaatsen ten opzichte van 2008 bewijst dat het ziekenhuis, ook tijdens een wat roerige periode, zijn ambitie waarmaakt om de kwaliteit van zorg voortdurend te verbeteren. De Ziekenhuis Top 100 van het AD werd op zaterdag 29 augustus gepubliceerd.

de top
Het MCA scoort in de AD Top 100 over de gehele linie beter dan vorig jaar. Cardiologie, oncologie en neurologie verdienen echter een bijzondere vermelding: daarmee behoort het MCA tot de top van Nederland.

ballonnen en taart
Om de hoge positie in de AD Top 100 te vieren, kregen alle bezoekers met kinderen bij het binnenkomen van het ziekenhuis een ballon. De ballon symboliseert de sterke stijging van het MCA in de AD Top 100. Het heugelijke feit werd niet alleen met de bezoekers van het ziekenhuis gevierd. Uit handen van Frits van den Broek, interim-voorzitter van de raad van bestuur, ontvingen de medewerkers de maandag na de publicatie een taart.

prestatie-indicatoren

De AD Ziekenhuis Top 100 heeft de belangstelling van een groot deel van het Nederlandse publiek. De ranglijst is gebaseerd op zogenaamde prestatie-indicatoren en geeft daarmee een goed overzicht van de kwaliteit van ziekenhuizen. Een indicator is een getal dat wordt gemeten in een ziekenhuis en zegt iets over de kwaliteit van zorg. Alle ziekenhuizen meten ieder jaar die vastgestelde set indicatoren en maken de gegevens openbaar. Met deze gegevens kan een ziekenhuis zelf bekijken waar de kwaliteit van zorg kan worden verbeterd, maar het kan ook dienen als signaal voor de Inspectie voor de Gezondheidszorg om nader onderzoek te doen.

Bron: MCA