Raad van Commissarissen MST vrijwaart de onderzoekscommissie-Lemstra van elke aansprakelijkheid

Array

mstDe Raad van Commissarissen van het Medisch Spectrum Twente (MST) vrijwaart alsnog de onderzoekscommissie-Lemstra in de zaak-Jansen Steur van elke aansprakelijkheid voor het geval het rapport van de commissie tot juridische claims leidt. De commissie-Lemstra onderzocht de affaire rond de MST-arts die verslaafd zou zijn geweest aan medicijnen en die tussen 1999 en 2004 talrijke patienten ten onrechte ongeneeslijk ziek verklaarde. Zondagmidag kwam de RvC bij elkaar en besloot te tekenen. De huidige Raad van Bestuur had de commissie zelf aan het werk gezet. De voorzitter van de RvB – Herre Kingma – had al toegezegd te tekenen voor de vrijwaring. Maar ook de RvC moest een handtekening zetten.

Het onderzoek dat door de commissie onder voorzitterschap van prof. dr. W. Lemstra is uitgevoerd naar de voormalige neurologiepraktijk van dr. E. Jansen in ziekenhuis Medisch Spectrum Twente te Enschede, is afgerond. Het rapport is vandaag, 1 september 2009, uitgebracht aan de Raad van Bestuur van Medisch Spectrum Twente. Het rapport is voorzien van een reeks conclusies en aanbevelingen.

Een samenvatting van het rapport is bijgevoegd bij deze persmededeling. Het rapport is volledig te downloaden op de volgende website: www.mst.nl/onderzoekscommissie. Op de de MST website is ook de verklaring te downloaden die de voorzitter van de Raad van Bestuur van Medisch Spectrum Twente heeft uitgesproken nadat hij het rapport in ontvangst heeft genomen.

De commissie had als taak om ter zake van de voormalige neurologiepraktijk dr. E. Jansen over de periode 1978-2004 op basis van feitenonderzoek:

a.

in beeld te brengen de wijze waarop de belangen van de in het geding zijnde patienten zijn geborgd (Dossiervorming en – beheer, diagnosestelling, opsporing van mogelijkerwijze benadeelde patienten, de benadering en bejegening van de desbetreffende patienten (inclusief het recht van inzage) en de wijze waarop hun vragen zijn beantwoord dan wel hun klachten zijn behandeld, c.q. afgehandeld. En daarnaast in hoeverre sprake is geweest van onderzoek zonder toestemming van de patient en op basis waarvan wetenschappelijke studies hebben plaatsgevonden)

b.

in beeld te brengen van de rol die (toenmalige) actoren zoals de Raad van Bestuur, de Raad van Commissarissen, het Medisch Stafbestuur, de (cluster)managers, de vakgroep Neurologie, hebben gespeeld, inclusief de interactie tussen genoemde actoren én de interactie met de Inspectie voor de Gezondheidszorg en het Openbaar Ministerie (alsmede aan te geven of en zo ja en in welke mate genoemde actoren van de hun ter beschikking staande bevoegdheden gebruik hebben gemaakt en tot welk effect dat handelen heeft geleid. En in beeld brengen welk beleid aanwezig was en of genoemde actoren zich hieraan hebben gehouden.)

c.

conclusies te formuleren en aanbevelingen te doen aan de Raad van Bestuur

Samenstelling commissie-Lemstra:

prof. dr. W. Lemstra, voorzitter

drs. J. Hamel. Vice voorzitter

prof. dr. R.S. Kahn, psychiater, lid

mr. S.S. Rijpma, advocaat, lid

prof. dr. Ph. Scheltens, neuroloog, lid

mevrouw mr. M. de Lint, ambtelijk secretaris

One thought on "Raad van Commissarissen MST vrijwaart de onderzoekscommissie-Lemstra van elke aansprakelijkheid"

  1. Ik hoop dat de Raad van Toezicht & Raad van Commissarissen door slachtoffers en nabestaanden strafrechterlijke en financieel worden aangeklaagt. Deze beide verantwoordelijke organisaties wisten van de hele problematiek af en zeker deze kingma die destijds met dit ziekenhuis heeft gedeald. Kingma was destijds Inspecteur Generaal van de IGZ en heeft veel schade veroorzaakt en is voor veel schade verantwoordelijk. Het is heel bijzonder dat wederom deze beroepsgroep zijn eigen onafhankelijke onderzoeks commissie kan samenstellen en opdracht geven en dit ook nog zelf betaald. Hoe lachwekkender kan het om hun eigen straat schoon te vegen en informatie wat nog niet is vernietigd in hun verwijdbaarheid alsnog verdwijnt en dit rapport hun vrijwaart van elke aansprakkelijkheid . Beste gentleman u bent allen een lachwekkende en treurige vertoning, en zeker compleet ongeloofwaardig. Ga uw vroue / eigen familie voor de gek houden als clown. U komt hier echt niet mee weg. Wij slachtoffers en nabestaanden zijn jullie gedrag meer dan zat. We accepteren deze schade niet meer. Geniet zolang het nog duurt van jullie gedrag.

Comments are closed.

Recente artikelen