Walaeus Bibliotheek LUMC ingrijpend verbouwd

Array

bieb LUMCOp donderdag 24 september a.s. heropent prof. dr. Eduard Klasen, lid van de Raad van Bestuur van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), de Walaeus Bibliotheek. Na een grondige verbouwing is de vernieuwde bibliotheek klaar voor de toekomst. De Walaeus Bibliotheek biedt studenten en medewerkers van het LUMC al jarenlang een goed studie-, onderwijs- en informatiecentrum. Dat is dit jaar wederom gebleken. Voor de tweede keer op rij komt de Walaeus Bibliotheek in onderzoek van het UMCG naar voren als beste medische universiteitsbibliotheek van Nederland.

De Walaeus Bibliotheek werd in 1996 voor het eerst in gebruik genomen. Tot die tijd maakten medewerkers en studenten gebruik van diverse afdelingsbibliotheken. Met de laatste verbouwing biedt de Walaeus Bibliotheek state-of-the-art voorzieningen als smartboards voor onderwijs, e-books en omvangrijke gedigitaliseerde archieven. Hiermee faciliteert de bibliotheek bij uitstek de integratie van patientenzorg, onderwijs en onderzoek in het centrum van medische vernieuwing.

LUMC

Als het centrum van medische vernieuwing streeft het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) naar een (inter)nationaal erkende vooraanstaande rol in de verbetering van de kwaliteit van de gezondheidszorg. De kerntaken van het LUMC zijn onderzoek, onderwijs, patiëntenzorg, opleiding en bij- en nascholing. Het LUMC maakt deel uit van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). De NFU is een samenwerkingsverband van de acht universitair medische centra (UMC’s) in Nederland.

Recente artikelen