Fast-Track polikliniek Angina Pectoris Polikliniek Erasmus MC genomineerd voor Paludanus Prijs

Array

Erasmus MCDe jury van de Univé Paludanus Prijs heeft drie projecten genomineerd die dit jaar voor de kwaliteitsprijs voor zorg in aanmerking komen. De Fast-Track polikliniek Angina Pectoris van Erasmus MC is er een van. Univé reikt de Paludanus Prijs dit jaar voor de elfde keer uit aan een instelling, organisatie of persoon die met zichtbaar resultaat een bijdrage levert aan de verbetering van de kwaliteit van de zorg, zoals patienten en consumenten die zélf ervaren.

Polikliniek Angina Pectoris
Dankzij de Fast Track poli krijgt 95% van de patienten met pijn op de borst de diagnose dezelfde dag te horen, omdat alle onderzoeken op één dag plaatsvinden. Voorheen duurde dit gemiddeld 58 dagen. Uniek is het gebruik van de CT-scan om de kransslagaders af te beelden. Uit een enquête blijkt dat patienten zeer tevreden zijn met de snelle duidelijkheid.

Winnaar
De andere genomineerden voor de Paludanus Prijs zijn het ‘Theehuisproject’ van Altingerhof Verpleeghuis in Beilen en ‘Grip op je dip online’ van De Jutters, centrum voor jeugd-GGZ in Den Haag. De jury, onder leiding van Pia Dijkstra, koos uit een totaal van 43 ingediende projecten. De prijs bestaat uit een onderscheiding, een film van alle drie de genomineerde projecten en voor de winnaar een geldbedrag van € 10.000. Op vrijdag 11 december 2009 maakt de jury op Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort bekend wie dit jaar de winnaar is.

Voor meer informatie over de Paludanusprijs en de genomineerde projecten: www.unive.nl/paludanusprijs.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen