Alcoholgebruik vergroot de kans op borstkanker

Array

Alcoholhoudende dranken vergroten de kans op borstkanker
Alcoholhoudende dranken vergroten de kans op borstkanker bij vrouwen. Het maakt daarbij niet uit welke drank genuttigd wordt. Dat is in een Amerikaans onderzoek vastgesteld. De onderzoekers hebben de drinkgewoonten van 70.033 vrouwen bekeken. Daarbij is vastgesteld dat de vrouwen die een of twee glazen alcohol per dag drinken, of dat nu bier, wijn of sterke drank is, 10% meer kans hebben om borstkanker te krijgen dan vrouwen die minder dan een glas alcohol per dag drinken. Voor vrouwen die drie glazen of meer drinken is de kans dat ze borstkanker krijgen 30% groter.

Het is niet duidelijk op welke manier het gebruik van alcohol de kans op borstkanker vergroot. Er zijn wetenschappers die een relatie leggen met de invloed die alcohol heeft op de hormoonhuishouding. Los van het gebruik van alcohol is in ieder geval duidelijk dat ook erfelijkheid, overgewicht en leeftijd een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van borstkanker. Die invloed is groter dan van alcohol.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen