Lifestyle beurs: ‘Een andere kijk op borsten’ in Borstcentrum Máxima

Array

borstcentrum MaximaCatherine Keyl en Dries Roelvink in MMC
Zaterdag 3 oktober 2009 opent Borstcentrum Máxima haar deuren. Om dit te vieren organiseren wij een lifestyle beurs voor vrouwen én mannen met interesse in gezondheid en geven we de kick-off van de borstkankermaand. Tijdens dit evenement staat het thema ‘Een andere kijk op borsten’ centraal. Het evenement is van 12.00 – 17.00 uur en vindt plaats in Máxima Medisch Centrum, locatie Eindhoven.

Wat is er te doen

Tijdens de lifestyle beurs geven verschillende artsen van MMC presentaties met als thema ‘Een andere kijk op borsten’. Onder leiding van de bekende televisiepresentatrice Catherine Keyl is er na iedere presentatie de mogelijkheid om vragen te stellen en over deze onderwerpen te discussieren.

Én Marlies Dekkers geeft deze dag voor u een speciale lezing in de vorm van een interview.

Informatiemarkt

Daarnaast vindt u bij de vele stands relevante informatie over allerlei soorten borstproblemen, voeding, sport, lichaamsbeweging, gezondheidstests, huidverzorging, oedeembehandeling, lingerie en badkleding, haarwerken. Ook zijn er modeshows met de laatste mode op het gebied van bad- en lingeriekleding, is er een speciale show van designers collectie Teigetje & Woelrat en zijn er demonstraties en workshops Taoïstische Tai Chi, schoonheidsbehandelingen, voetreflexmassages en nog veel meer. Uiteraard mag u ook een kijkje nemen in het nieuwe Borstcentrum Máxima.

Naar boven

Kick-off borstkankermaand

Met de opening van het Borstcentrum wordt ook de kick-off gegeven van de borstkanker-maand. Deze is traditioneel in oktober. Vandaar dat ook het thema borstkanker volop wordt belicht. Zo wordt er ingegaan op de behandeling, erfelijkheid, seksualiteit en psychologische aspecten van borstkanker.

Naar boven

Optreden Dries Roelvink

Naast de lezingen en de informatiemarkt komt Dries Roelvink om 14.05 uur optreden. Hij komt het nummer ‘Ik geloof in haar’ zingen. Dit is speciaal geschreven voor de stichting Geef haar een kans. Deze stichting zet zich in de voor de ontwikkeling van hoofdhuidkoeling. Door deze techniek wordt haaruitval tijdens chemotherapie beperkt.

Naar boven

Doelgroep

De lifestyle beurs is gericht op vrouwen en mannen met interesse in hun gezondheid. Natuurlijk zijn alle belangstellenden van harte welkom!

Naar boven

Programma

Presentaties

12:00 uur

Aanvang lifestyle beurs

12:30 uur

Welkom

12:45 uur

Borstcentrum Máxima stelt zich aan u voor!

13.05 uur

Erfelijke borstkanker

13:25 uur

Mastopathie (goedaardige pijnlijke aandoening)

13:45 uur

Mogelijk- en onmogelijkheden bij borstreconstructie en implantatie

14:05 uur

Pauze – optreden Dries Roelvink: ‘ik geloof in haar’

14:30 uur

Speciaal interview met Marlies Dekkers

15.05 uur

Diagnose borstkanker…en dan?

De rol van de mammacareverpleegkundige

15.25 uur

Pauze

15.40 uur

Overgewicht na borstkanker

16.10 uur

Intimiteit en seksualiteit na borstkanker, feiten en meningen

16.45 uur

Afsluiting

Sprekers presentaties:

W. Dercksen internist – oncoloog, mw. K. Schenk mammachirurg, mw. E. Mesters plastisch chirurg, J. Wilmink plastisch chirurg

mw. B. Caanen genetisch consulent, mw. I. Behr mammacareverpleegkundige, mw. R. van Lieshout dietist, mw. N. van Binsbergen gynaecoloog-seksuoloog NVVS en mw. R. Brus klinisch psycholoog-seksuoloog NVVS

Modeshows:
12.30 – 13.00 uurshow bad- en lingeriekleding voor vrouwen met één borst
15.00 Р15.30 uurshow bad- en lingeriekleding voor vrouwen met ̩̩n borst
16.00 – 16.30 uurshow van designers collectie Teigetje & Woelrat
visagie en haar: Goldie Kapper
Anisa
Demonstratie taoïstische tai chi
12.45 – 13.05 uurdemonstratie taoïstische tai chi
14.30 – 14.50 uurdemonstratie taoïstische tai chi
Workshop taoïstische tai chi:
13.15 – 14.00 uurworkshop taoïstische tai chi
15.00 – 15.45 uurworkshop taoïstische tai chi
16.00 – 16.45 uurworkshop taoïstische tai chi

Naar boven

Datum

Zaterdag 3 oktober 2009

Naar boven

Locatie

Máxima Medisch Centrum, locatie Eindhoven

Ds. Th. Fliednerstraat 1

5631 BM Eindhoven

Naar boven

Tijd

Van 12:00 uur tot 17.00 uur

Naar boven

Aanmelden

AlgemeenToegang is gratis en aanmelden voor de meeste activiteiten is niet nodig. Dus zet ’m alvast in de agenda: zaterdag 3 oktober, lifestyle beurs ‘Een andere kijk op borsten’ bij Máxima Medisch Centrum, locatie Eindhoven.

Presentaties en enkele workshops

Toegang is gratis, maar beperkt. Dus wees er snel bij! Meld u direct aan via onderstaand aanmeldformulier.

Aanmelden

Naar boven

Meer informatie

Wilt u meer weten over de lifestyle beurs ‘Een andere kijk op borsten’? Dan kunt u contact opnemen met Monique de Jong, afdeling communicatie, (040) 888 97 81.

Gratis naar de AFAS Tennis Classics

Wilt u gratis naar de AFAS Tennis Classics zaterdagavond 3 oktober in Indoor-Sportcentrum Eindhoven? Wij hebben 100 kaarten om weg te geven. Stuur een mail met uw naam en uw volledige adres naar [email protected] en maak kans op 2 van de 100 kaarten. De eerste 50 respondenten ontvangen 2 kaarten per persoon. Voor meer informatie over de AFAS Tennis Classics zie www.afastennisclassics.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen