Ook in Amsterdam moeten Achmea patiënten mogelijk medicijnen voorschieten

Array

medicijnenNet als hun collega’s in Haarlem, waarschuwen Amsterdamse apothekers Achmea verzekerden dat ze per 1 januari 2010 mogelijk voor hun medicijnen moeten gaan betalen. Per 31 december 2009 heeft Achmea eenzijdig alle samenwerkingscontracten met apothekers opgezegd. Wanneer niet tot overeenstemming kan worden gekomen over een nieuw contract, kan dit betekenen dat Achmea patienten per 1 januari 2010 hun medicijnen zelf moeten afrekenen en achteraf moeten declareren bij hun verzekeraar.

Apotheken nemen op dit moment veel werk voor de patient uit handen. Zij zoeken uit welke geneesmiddelen door de verzekeraar vergoed worden, zorgen dat deze op voorraad zijn en verzorgen de volledige financiele afwikkeling voor de patient. Zonder een contract is hiervoor niet langer een juridische basis en kunnen apotheken deze diensten mogelijk niet langer aanbieden. De FBA Apothekersvereniging Amsterdam e.o. zou dit zeer betreuren.

Of dit probleem zich ook gaat voordoen voor Amsterdamse AGIS patienten is vooralsnog onduidelijk. Het huidige contract van Amsterdamse apotheken met AGIS (sinds 2008 onderdeel van Achmea) loopt nog tot 1 maart 2010.

——————

Bron: FBA Apothekersvereniging Amsterdam e.o.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen