Verscherpt toezicht thuiszorgorganisatie Lida

Array

thuiszorg lidaOp 17 september heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) verscherpt toezicht ingesteld voor thuiszorgorganisatie Lida te Amsterdam. Boekt thuiszorg Lida geen vooruitgang, dan zal de IGZ de staatssecretaris adviseren een aanwijzing te geven.

Redenen voor instellen verscherpt toezicht
De IGZ heeft de kwaliteit van zorg van Lida verschillende malen getoetst tijdens inspectiebezoeken. De IGZ constateert dat de kwaliteit van zorg niet is verbeterd, maar juist is verslechterd. De IGZ vindt dit zeer ernstig en heeft Lida onder verscherpt toezicht geplaatst. In september toetst de IGZ  opnieuw de kwaliteit van zorg bij Lida. Verbeterd de situatie niet dan neemt de IGZ harde maatregelen. Zij zal dan de staatsecretaris adviseren een aanwijzing te geven.

Inspectiebezoeken
Thuiszorg Lida is in het kader van het thematisch toezicht op niet jaardocumentplichtige thuiszorgorganisaties oktober vorig jaar bezocht. De inspectie keek naar medicatieveiligheid, deskundigheid, en de aanwezigheid van verpleegkundige richtlijnen. Op al deze thema’s presteert Lida onder de maat, wat betekent dat zij op deze thema’s een hoog tot zeer hoog risico scoorden. De IGZ verzocht Lida een plan van aanpak op te stellen. De reactie hierop van Lida was te laat en onvolledig. Reden voor de IGZ om in mei onaangekondigd Lida opnieuw te bezoeken. De informatie die de IGZ tijdens en na dit bezoek ontving was onvoldoende. In juni bracht de IGZ weer een bezoek aan Lida. De IGZ constateerde dat de kwaliteit niet was verbeterd, maar juist was verslechterd. Reden voor de IGZ om Lida onder verscherpt toezicht te stellen.

Thuiszorg Lida
Thuiszorg Lida biedt persoonlijke verzorging, verpleging, ondersteunende begeleiding, activerende begeleiding en huishoudelijke verzorging. De organisatie levert op dit moment uitsluitend zorg op persoonsgebonden budget (PGB) en op particuliere basis. Lida is werkzaam in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht.

Ga hier naar het rapport

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen