Masterclass Spoedzorg

Array

spoedzorg engelandMasterclass Spoedzorg 9 – 12 maart 2010 in Londen: schrijf u in! Voor maximaal 40 leidinggevenden en ervaren professionals organiseert het Julius Centrum van 9 – 12 maart 2010 in Londen een Masterclass over de Engelse Spoedzorg. Zij organiseren de Masterclass samen met The King’s Fund Centre gelegen in het centrum van Londen, nabij Oxford Circus en Regent Street. Dit centrum neemt in de UK een vooraanstaande positie in met betrekking tot onderwijs over en onderzoek naar innovaties in de zorg. De lezingen vinden plaats op het King’s Fund Centre. Zij gaan onder meer over:

Opschaling bij rampen; De telefonische spoedhulp (NHS-Direct); Het meten van kwaliteit bij SEH’s, Ambulancezorg en Huisartsenposten; Het inkopen van spoedzorg door financiele autoriteiten; Het spoedzorgbeleid en de financiele crisis.

De excursies vinden plaats in Londen en omgeving. Bestemmingen zijn: SEH’s van grote ziekenhuizen, Walk-in centres voor huisartsenzorg overdag, De meldkamer ambulancezorg voor heel Londen met 10 miljoen inwoners, een stroke centre voor mensen met een CVA en behoefte aan snelle trombolyse,  de crisisdiensten voor acute psychiatrie en de London trauma helicopter service.

De site-visits vinden plaats in groepjes van 8 tot 10 personen op de donderdag. U kunt aan maximaal 3 site-visits deelnemen. Het programma wordt zo ingericht dat u uw eigen traject – bijvoorbeeld ambulancezorg georienteerd – kunt samenstellen.

Huisvesting vindt plaats in een hotel – op loopafstand van het King’s Fund Centre – dat vroeger een verpleegstersflat was. De prijs van deze masterclass zal ongeveer €1525,- bedragen (inclusief vlucht en hotel). Wilt u naar deze internationale Masterclass? Mail dan naar Clarine Sies, coördinator nascholing Public Health via [email protected].

auteur: prof.dr. Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen