Robert Schoemacher stept Alpe d’Huez op voor goed doel

Array

steppen tegen kankerRobert Schoemacher stept op 28 augustus 2010 de Alpe d’Huez op voor de Stichting STOPhersentumoren.nl. De bekende cosmetisch arts is erg sportief en wil dat talent graag inzetten voor deze stichting, die zich sterk maakt voor onderzoek naar hersentumoren. STOPhersentumoren.nl haalde eerder dit jaar 41.500 euro op met de eerste editie van de stepactie. Toen beklommen negen steppers de Franse berg. Volgend jaar moet er 450.000 euro worden opgehaald door driehonderd sportievelingen, onder wie Schoemacher.
‘Ik heb er hartstikke veel zin in, al moet ik het steppen nog wel even onder de knie krijgen’, vertelt hij. Op 11 oktober doet hij daarom mee aan een speciale trainingsdag van de Stichting STOPhersentumoren.nl.
Volgens de stichting wordt er al decennia lang amper geld uitgegeven aan onderzoek naar tumoren die ontstaan in de hersenen (primaire hersentumoren). Daardoor betekent deze diagnose vrijwel altijd een doodvonnis.

Met speciale geldinzamelingsacties en door aandacht te vragen voor de kwestie, zamelt de stichting geld in voor onderzoeken. De opbrengst van de stepactie van 2009 werd bijvoorbeeld gedoneerd aan het Erasmus MC in Rotterdam, die er een cocktailtherapie voor hersentumorpatienten mee onderzocht.


Mensen die de stepactie willen ondersteunen, kunnen op www.steppentegenkanker.nl een stepper uitkiezen en deze sponsoren.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen