Farma Business Class, een initiatief van de Hogeschool Utrecht en The College Healthcare

Array

Hu The collega healthcare farmaceutisch accountmanagerVan artsenbezoeker naar farmaceutisch accountmanager!
Nooit was de verandering in marktbewerking zo groot als in de afgelopen jaren. De innovatieve farmaceutische industrie staat voor een enorme uitdaging!  De investering  in nieuwe producten was nog nooit zo groot en het belang van een succesvolle marketingstrategie is immens. Hoe liggen de verhoudingen in de “nieuwe” decision making unit? Hoe zorg ik voor een optimale exposure van mijn innovatieve product? Wat zijn de belangen van de diverse Stakeholders?

Er is een nieuw initiatief opgestart om innovatieve farmaceutische bedrijven te ondersteunen in het behalen van haar doelstellingen!  De Hogeschool Utrecht, afdeling  Farmakunde en The College Healthcare hebben samen het initiatief genomen om een opleiding samen te stellen die bijdraagt aan de transitie van de klassieke artsenbezoeker naar die van farmaceutisch accountmanager. Het programma van de Farma Business Class is ingericht om medewerkers met ervaring en de potentie om door te groeien,  nieuwe vaardigheden en nieuwe attitudes aan te reiken. De doelstelling van de opleiding is er voor te zorgen dat de farmaceutisch accountmanager een gesprekspartner wordt met een hoge toegevoegde waarde die een relevante bijdrage kan leveren aan het behalen van gezondheidswinst.

De opleiding bestaat uit drie modules: een theoretisch kader, een communicatiemodule en een onderzoeksfase afgesloten met een scriptie. De scriptie zal gaan over een actueel onderwerp dat direct te maken heeft met de veranderende markt.

Naast de tijd die noodzakelijk is om te studeren en te werken zal de cursist 20 dagdelen verdeeld over zes maanden beschikbaar moeten zijn. Na aanmelding zal er een intakegesprek plaatsvinden op de Hogeschool Utrecht om de motivatie tot het volgen van de cursus, de persoonlijke doelstellingen en de bereidheid tot een aanzienlijke tijdsinvestering te onderzoeken.  De opleiding heeft een exclusief karakter en zal voor maximaal vijftien cursisten per jaar toegankelijk zijn.

De eerste opleiding  zal in januari 2010 van start gaan. Diverse ter zake kundige  gastsprekers zijn bereid gevonden hun expertise te delen en een bijdrage te leveren aan het kwalitatief hoogstaande programma.

Voor aanmelding en verdere informatie verwijzen wij u graag naar de website www.farmabusinessclass.nl

Recente artikelen