Justitie gaat ex-neuroloog Jansen Steur van het MST in Enschede vervolgen

Array

Jansen SteurJustitie gaat ex-neuroloog Jansen Steur van het MST in Enschede vervolgen voor mishandeling en valsheid in geschrifte.
Dat heeft justitie woensdagavond in een bijeenkomst bekendgemaakt. Ook gaat justitie onderzoeken of het ziekenhuis verantwoordelijk is voor de fouten van Jansen Steur. Rond de dertig patienten van Jansen Steur waren aanwezig op die bijeenkomst. Zij reageerden opgelucht op het nieuws dat justitie Jansen Steur gaat vervolgen.

Het is nog niet zeker of Jansen Steur ‘zware’ mishandeling ten laste wordt gelegd. De valsheid in geschrifte betreft het vervalsen van aanvraagformulieren voor medicijnen voor patienten en van recepten voor medicijnen die de neuroloog zelf gebruikte. Hij was verslaafd aan pijnstillers.

Uit het onderzoek tegen het MST moet volgens het OM blijken of het ziekenhuis medeverantwoordelijk is voor de strafbare feiten die de neuroloog zou hebben gepleegd. Of dit onderzoek er komt, hangt af van de rechter-commissaris.
Het is uitzonderlijk dat het Openbaar Ministerie een ziekenhuis tegen het licht houdt en, wanneer bewijzen tegen het MST worden gevonden, het tot strafvervolging zou komen. Het onderzoek wordt vermoedelijk in de zomer van 2010 afgerond.
Het OM heeft dit dinsdagavond meegedeeld aan 32 uitgenodigde slachtoffers van Jansen Steur.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen