Advocaat neuroloog Ernst J.S. verbaasd over strafrechtelijke vervolgen

Array

Ernst J.S.Advocaat Frank van Gaal van neuroloog Ernst J.S. is verbaasd over het moment waarop justitie zijn client strafrechtelijk gaat vervolgen. Volgens Van Gaal staat justitie formeel in haar recht om een client die strafrechtelijk wordt vervolgd niet te horen, maar volgens hem gebeurt dat meestal als een verdachte zich beroept op zijn zwijgrecht. “Mijn client is nog niet eens verhoord door justitie, terwijl hij daar welwillend tegenover staat. U maakt geen gebruik van zwijgrecht”, aldus Van Gaal. Het OM stelt vervolging in op basis van tientallen aangiften en ander materiaal, maar het lijkt mij vooral ook voor de slachtoffers belangrijk wat Ernst J.S. persoonlijk verklaart.

Van Gaal vindt het opmerkelijk dat justitie nog  geen dood door schuld ten laste heeft gelegd, maar alleen mishandeling.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen