Vele verzekeraars op innovatieplatform COPD

Array

COPDOp woensdag 7 oktober kwam het Innovatieplatform voor de derde maal bijeen op het UMC Utrecht. Aan de orde kwam het inkopen van COPD zorgprogramma’s door zorgverzekeraars. Binnenkort komt een nieuwe multidisciplinaire richtlijn uit voor COPD zorgprogramma’s. De Tweede Kamer  steunde de vorige weken Klinks voorstellen om over te gaan tot keten DBC’s voor onder meer COPD-zorg.

Ook de zorgverzekeraars tonen grote belangstelling, gezien hun opkomst op 7 oktober op het genoemde platform. Dus professioneel, financieel en politiek is er voldoende steun om de zorgprogramma’s in te laten kopen door zorgverzekeraars.Maar de huisartsen en Minister Klink kunnen niet door één deur. Het is dus de vraag of COPD patienten die geïntegreerde zorg binnenkort kunnen ontvangen. 

De ruim veertig deelnemers aan het Innovatieplatform, vooral leiders van zorgprogramma’s, toonden grote belangstelling voor de inkopende zorgverzekeraars en voor de activiteiten van de Long Alliantie Nederland (LAN). Prof. Reinout van Schilfgaarde, die daarvan de voorzitter is, legde de platformdeelnemers uit waarmee de LAN bezig is. Binnenkort komt die multidisciplinaire richtlijn dus uit. Tot zover dit bericht.

Op het congres Recente Ontwikkelingen in ketenzorg aan COPD patienten komen genoemde richtlijn en de functionele bekostiging eveneens aan de orde. Wilt u daarheen? Klik dan hier, lees de prachtig ontworpen brochure en meld u aan.

Auteur: prof.dr. Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen