Stap dichter bij wereldwijde tuberculosebestrijding

Array

DTlab++Lancering Dutch TB Laboratory partnership: stap dichter bij wereldwijde tuberculosebestrijding
Het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT), KNCV Tuberculosefonds en het RIVM bundelen de krachten en gaan samenwerken. Morgen wordt tijdens de tweede bijeenkomst van het WHO Global Laboratory Initiative (GLI) in Annecy DTLab, het Dutch TB Laboratory partnership gepresenteerd.

DTLab gaat in samenwerking met partners in ontwikkelingslanden de kwaliteit en effectiviteit van uitdagingen TBC laboratoriumdiensten coördineren en verbeteren. Hierdoor wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan internationale tuberculosebestrijding. In Nederland is veel ervaring op het gebied van tuberculose laboratoriumdiagnostiek: KIT, KNCV Tuberculosefonds en het RIVM hebben een langdurige, complementaire internationale expertise en hebben deze gebundeld in DTLab. DTLab biedt daarmee een breed scala aan diensten, zoals ondersteuning van laboratoria en uitleg over gezondheidssystemen. De bijdragen van DTLab worden altijd aangepast aan lokale situaties. Duurzaamheid en local ownership staan voorop.

“De aanpak van DTLab is eenvoudig en efficient. Het bevordert partnerships en daarmee internationale tuberculosebestrijding. Het voordeel voor de clienten van DTLab is dat er vanaf nu slechts één contactpersoon is. De client ontvangt een gezamenlijk voorstel van de drie DTLab partners. We maken gebruik van onze uitgebreide netwerken en huren indien nodig relevante experts in van andere organisaties, ook uit ontwikkelingslanden”, aldus Dr. Linda Oskam, secretaris van DTLab.

Meer dan 1,7 miljoen mensen sterven jaarlijks aan tuberculose, terwijl patienten door vroegtijdige opsporing en de juiste behandeling volledig kunnen genezen. Met onze activiteiten redden wij wereldwijd vele levens. Meer informatie vindt u op:

www.tuberculose.nl

www.tuberculosis.rivm.nl

www.kit.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen