Onderdrukken en voorkomen van hartritmestoornissen

Array

hartritmeIn zijn proefschrift onderzocht Avram Oros levensgevaarlijke hartritmestoornissen, onder meer Torsades de Pointes (TdP).
De ritmische pompfunctie van het hart wordt door elektrische prikkels bepaald die de hartcellen depolariseren en de contractie veroorzaken, gevolgd door de repolarisatie en relaxatie. Oros toont aan dat de variabiliteit van de repolarisatie gerelateerd is aan complexe aanpassingen en veranderingen die optreden in een specifiek ziektemodel dat zeer gevoelig is voor TdP en plotse hartdood: de hond met een totaal atrio-ventriculair-blok. In dit model heeft hij geprobeerd met meerdere farmacologische middelen deze variabiliteit te verlagen en te stabiliseren om gevaarlijke ritmestoornissen te onderdrukken en te voorkomen.
Deze studies leveren nieuwe inzichten in gevaarlijke ventriculaire ritmestoornissen, specifiek Torsades de Pointes en welke parameter het beste deze ritmestoornis kan voorspellen.

06-11-2009, 16:15 uur , Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht. Avram Oros, Geneeskunde Proefschrift: Pharmacologic control of bea-to-beat variability of repolarization to suppress and prevent dofetilide-induced Torsades de Pointes in the anesthetized CAVB dog Promotor 1: Prof.dr. M.A. Vos

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen