Consumentenbond heeft petitie tegen medicijnreclame aan Klink aangeboden

Array

different pills isolated on whiteDe Consumentenbond heeft maandag 26 oktober een petitie aangeboden aan minister Klink, waarmee zij een verbod op ‘symptoomreclames’ wil afdwingen. De petitie werd ondertekend door 19.370 mensen. In een eerste reactie stelde minister Klink dat het onderscheid tussen onafhankelijke informatie over gezondheid en reclame voor geneesmiddelen duidelijker kan worden. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en de stichting Code Geneesmiddelenreclame (CGR) zijn al bezig te kijken of de regels scherper moeten. In 2002 vroeg de Inspectie voor de Gezondheidszorg de rechter om een uitspraak over radio- en tv-spotjes rond de aanpak van schimmelnagels. De rechter oordeelde dat hier sprake was van informatie en niet van reclame en liet de spotjes dus toe.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen