De naalden die Nederland zal gebruiken bij inenting tegen Mexicaanse griep zijn, volgens VWS, voldoende scherp

Array

vaccinatieGeen botte naalden bij vaccinatie tegen Mexicaanse griep
De naalden die Nederland zal gebruiken bij inenting tegen Mexicaanse griep, oftewel Nieuwe Influenza A (H1N1), zijn voldoende scherp.De naalden voor de griepvaccinatie worden wereldwijd al langere tijd gebruikt en zijn geschikt voor toepassing op grote schaal zoals bij pandemische griep. De naalden worden aanbevolen door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Onder andere de Verenigde Staten gebruikt dit type naald vaak.

Bij de vaccinatie tegen Nieuwe Influenza A moet elke naald 1 keer door het rubberen dopje van de ampul gestoken worden om de vloeistof op te trekken. Voor elke persoon wordt uiteraard een nieuwe naald gebruikt. De leverancier van de naalden geeft aan dat de naalden klinisch ‘op scherpte’ zijn getest. Uit onderzoek komt geen significant verschil in ‘scherpte’ naar voren tussen naalden die eerst door een rubberen stop zijn geduwd en naalden waarbij dat niet is gebeurd.

Bron: VWS

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen