Willie en Sandra winnen Libelle’s Gouden ‘Croc’

Array

gouden crocBeste Verpleegkundigen van Nederland
Hoofddorp, 28 oktober 2009 – Sandra Dijkstra en Willie van den Berg zijn door weekblad Libelle uitgeroepen tot Beste Verpleegkundigen van Nederland.
Voor hun inspanningen voor zieke kinderen én hun ouders ontvangen zij vandaag Libelle’s Gouden ‘Croc’.

Beide verpleegkundigen werken op de Kinder Intensive Care van het Beatrix Kinderziekenhuis van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Willie en Sandra ontwikkelden samen met Jump, het jeugdfonds van de Nederlandse Hartstichting, een dagboekje voor ouders van kinderen die langdurig op de IC moeten verblijven.

Prachtig hulmiddel
Ouders worden geconfronteerd met de radeloze angst hun kind te verliezen en kunnen alle informatie die op hen afkomt vaak maar nauwelijks verwerken. Het dagboekje, waarin zowel familie als verpleging kan schrijven, vormt daarbij een prachtig hulpmiddel. Het is bovendien een waardevol document, vooral Sandra (links) en Willie
voor ouders die afscheid hebben moeten nemen
van hun kind. Jump stelt het ter beschikking aan alle kinder-IC’s in Nederland.

Libelle medische award
Elk jaar reikt Libelle een medische award uit aan een persoon of instelling met bijzondere verdiensten in de zorg, met name op gebieden waar vrouwen mee te maken hebben. De winnaars waren tot nu toe: gynaecoloog Bert Alberda (2005), huisarts Sylvie Lo Fo Wong (2006), mammapoli Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis (2007) en psycholoog Aly van Geleuken (2008). Zij ontvingen respectievelijk de Gouden Eendenbek, de Gouden Stethoscoop, het Gouden Borstbeeld en de Gouden Divan.

sandra en willieHet mooiste beroep
Sandra Dijkstra en Willie van den Berg kregen de Gouden Croc woensdag 28 oktober uitgereikt in het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG. “Deze erkenning is echt belangrijk,” zegt Sandra. “Het motiveert en dat heb je soms even nodig. We werken met ernstig zieke kinderen en dat is af en toe heel zwaar.” Maar toch is het ‘t mooiste beroep dat er bestaat, vindt Willie. “Omdat je iets kunt bieden aan kinderen en ouders in een heel vervelende periode in hun leven.” Voorzitter van beroepsvereniging V&VN, Marjan Kaljouw: “We zijn blij met initiatieven als deze Libelle-verkiezing. Daarmee wordt de beroepsgroep terecht even in het zonnetje gezet.”

Grote waardering Uit een onderzoek dat Libelle onder haar lezeressen hield, blijkt hoezeer de verpleegkundige wordt gewaardeerd: een verblijf in een zorginstelling valt of staat met zijn/haar goede zorgen. We verwachten naast deskundigheid vooral dat de verpleegkundige informatie geeft, een luisterend oor biedt en de tijd neemt. Een gezellig praatje en lief zijn vinden we minder belangrijk. Ergerlijk vinden we iemand die niet goed op de hoogte is van onze situatie, een gebrek aan betrokkenheid, een zakelijke houding, gevolgd door te veel wisselende gezichten aan het bed, onervarenheid en betuttelend gedrag. Een onverzorgd uiterlijk en hardhandigheid storen ons minder.

Bron: Libelle

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen