Klink wil openbaarheid voor band arts en farmaceutische industrie

0
146

Klink-en-van-de-Hoeven tijdens bezoek aan Schering-PloughMinister Klink van Volksgezondheid gaat belangenverstrengeling tussen artsen en de farmaceutische industrie wettelijk aanpakken. Dat zei de minister in het VPRO-radioprogramma Argos en in het NOS Radio 1 Journaal.
Klink is bezig met een wet die de industrie dwingt om relaties met artsen en wetenschappers openbaar te maken. Onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) wees onlangs uit dat de farmaceutische industrie invloed uitoefent op de richtlijnen die dokters gebruiken bij het voorschrijven van medicijnen.De mogelijke beïnvloeding van artsen door fabrikanten van medicijnen is al jaren onderwerp van discussie.

Tot nu toe gaf Klink de medische industrie de kans zelf met een oplossing te komen, maar dat is niet gelukt.
Volgende week begint hij met het opstellen van een wetsontwerp dat de bedrijven dwingt om de banden met artsen en wetenschappers openbaar te maken.

Vorig artikelUpdate NHG-Griepdossier: diagnose, vaccins, patiëntenvoorlichting en meldingsplicht
Volgend artikelIGZ beveelt sluiting thuiszorg Lida
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.