Aandacht voor longkanker door expositie en voorlichtingsbijeenkomst

Array

longkankerVandaag is om 14.30 uur in het Sint Franciscus Gasthuis de expositie Longstories geopend. Via deze bijzondere expositie stellen bekende beeldend kunstenaars het levensverhaal van longkankerpatienten en hun naasten centraal. Aansluitend op de opening van de expositie vindt om 15.00 uur een voorlichtingsbijeenkomst voor longkankerpatienten plaats.

Expositie Longstories
De expositie is ontstaan doordat beeldend kunstenaars zich verdiepten in aangrijpende verhalen van longkankerpatienten. Het resultaat is een serie unieke kunstwerken, geïnspireerd op persoonlijke verhalen en ervaringen van patienten en hun omgeving. De kunstwerken worden getoond van dinsdag 3 november 2009 tot en met maandag 4 januari 2010 in de centrale hal van het Sint Franciscus Gasthuis. Aan de serie Longstories in het Sint Franciscus Gasthuis werkten de volgende kunstenaars mee: Diana Blok, Uwe Kempen, Margi Geerlinks, Colien Langerwerf en Koos Breukel. Meer informatie over de expositie kunt u vinden via de website www.longstories.nl.

Voorlichtingsbijeenkomst
Aansluitend op de opening van de expositie organiseert het Sint Franciscus Gasthuis van 15.00 tot 18.00 uur een bijeenkomst voor patienten en hun naasten over longkanker. Tijdens deze informatiemiddag geven diverse deskundigen uitleg en beantwoorden zij ook vragen. Aan bod komen de behandelingsmogelijkheden van longkanker, de rol van voeding en de emoties rond kanker. De deelname aan deze informatiemiddag is gratis. Kijk voor meer informatie en voor aanmelden op de website www.sfg.nl/longkankerbijeenkomst of neem telefonisch contact op met het Patienteninformatiecentrum, via telefoonnummer 010 461 6700.

Longkanker
Jaarlijks wordt bij 9.000 Nederlanders longkanker geconstateerd en bijna evenveel sterven jaarlijks aan de ziekte. Longkanker heeft grote gevolgen voor patienten en hun naasten. Hoe ervaren patienten hun ziekte en hoe gaat hun omgeving ermee om? Deze zijde van de ziekte blijft vaak onderbelicht.
Sint Franciscus Gasthuis | Kleiweg 500 | 3045 PM | Rotterdam

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen