Advies: griepvaccinatie ook voor kinderen 6 maanden t/m 4 jaar

Array

spuit-6Het ministerie van VWS heeft de burgemeesters dringend verzocht de uitvoering van de vaccinatie tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) van kinderen van zes maanden tot en met vier jaar mogelijk te maken.

Op basis van het advies van de Gezondheidsraad heeft de minister besloten ook deze bevolkingsgroep op te roepen voor vaccinatie. Omdat het vaccin niet geregistreerd is voor babys van nul tot en met vijf maanden, zullen conform het advies wel hun ouders/verzorgers en huisgenoten worden opgeroepen voor vaccinatie ter bescherming van de baby.

Uitvoering door GGD
De vaccinatie zal worden uitgevoerd door de GGD’en. Deze hebben regionale plannen ontwikkeld conform het Landelijk draaiboek vaccinatie dat is ontwikkeld onder regie van VWS. De gemeenten worden geadviseerd zo spoedig mogelijk contact te leggen met de GGD om te bezien hoe het plan gemplementeerd kan worden. GGDen zullen de vaccinatie voor kinderen geboren na 23 november 2004 en vr 23 mei 2009 uitvoeren vanaf 23 november. De herhalingsvaccinatie volgt in de week van 14 december 2009.

Overleg over vergoeding

De VNG en GGD Nederland overleggen met het ministerie van VWS en het RIVM over de vergoeding van de kosten die gemeenten voor de vaccinatiecampagne maken.

Ledenbrief VNG over vaccinatie (Lbr. 09/126) Brief ministers van VWS en BZK aan burgemeesters Bericht Gezondheidsraad Bericht ministerie van VWS Bericht GGD Nederland

Bron: VNG

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen