Oproep Klink aan huisartsen schofferend

0
166

minister-klink-door-jan-de-leeuw-medicalfactsKlink: “Ik hoop dat huisartsen voldoende hersenen hebben om te beseffen dat dit niet kan”
Minister Klink roept huisartsen in het NOS journaal van 20.00 uur op zich te houden aan de afspraken over inentingen tegen Mexicaanse griep. Hij krijgt signalen dat huisartsen nu al kinderen van 6 maanden tot 5 jaar vaccineren, terwijl de afspraak is dat dat pas over twee weken gebeurt.  “Dat is domweg onverantwoord, ik hoop toch dat huisartsen voldoende ethiek en hersens hebben om te beseffen dat dit niet kan” Huisartsen die hardleers zijn kunnen uiteindelijk met de tuchtrechter te maken krijgen, waarschuwde de minister. De huisartsen vinden dit een stap te ver gaan en hopen de dialoog met de minister open te houden. Volgens Klink ontstaat daardoor het risico dat er onvoldoende vaccins zijn voor bijvoorbeeld ouderen en mensen met aandoeningen.

Het ministerie wijst er verder op dat de risicogroepen van hun huisarts een vaccin van een andere fabrikant krijgen dan kinderen bij de GGD’s.