St. Jans Gasthuis in financiële problemen

Array

ziekenhuis-weertHet St. Jans Gasthuis in Weert zit in grote financiele problemen. Sinds januari is een verlies geleden van 1,1 miljoen euro. Er zou geen geld zijn voor het afbouwen van een nieuw OK-complex en de netto schuld is opgelopen tot 42,3 miljoen euro. Dat staat in een uitgelekt due dillegence rapport van de MC-Groep. Accountants van zorgondernemer Loek Winter gaan ervan uit dat het ziekenhuis 2009 zal afsluiten met een verlies van 2,2 miljoen euro. Het boekenonderzoek heeft, volgens de MC-Groep, ook aan het licht gebracht dat de nieuwbouw van het operatiekamercomplex, begroot op 7 miljoen euro, tot nu toe 10 miljoen heeft gekost. De afbouw zou nog eens 5 miljoen kosten. Dat geld is er niet, zo stelt het rapport.

Ook zouden er geen middelen zijn om afvloeiingsregelingen te betalen voor mensen die bij het schrappen van veertig arbeidsplaatsen overbodig zullen worden. Vorig jaar boekte het St. Jans Gasthuis nog een positief resultaat van 1,9 miljoen. Het plotse verlies is, volgens het boekenonderzoek, het gevolg van ‘weinig gedisciplineerd personeels- en inkoopbeleid en relatief dure uitbestedingscontracten’. De nieuwe directeur van het ziekenhuis, Hans de Jong, en voorzitter Loek Linnartz van de raad van toezicht willen niet reageren op de cijfers. Ze ontkennen dat die reden waren voor de breuk.

Bron: Limburger

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen