Strategie Summit Zorg 2009: “Geen enkele zorgbestuurder had dit eigenlijk mogen missen.”

Array

081671Markt- en klantgerichtheid, marketing en ketensamenwerking in de zorg. Over deze drie thema’s gingen 10 en 11 november jongstleden ca. 55 zorgbestuurders in discussie op de Strategie Summit Zorg, een besloten bestuursbijeenkomst in exclusieve setting. VNU Exhibitions Europe, de initiatiefnemer van de Strategie Summits, presenteerde de 3e editie van deze bijeenkomst op Landgoed Duin & Kruidberg met haar specifieke formule van plenaire bijdragen, ronde tafeldiscussies, 1-op-1 sessies en tal van informele netwerkmomenten.

Strategie Summit Zorg 2009
Het inhoudelijke programma, onder leiding van dagvoorzitter Charles Groenhuijsen werd door de aanwezigen met een 8 beoordeeld. Sprekers waren o.a. Wim Schellekens, Cathy van Beek, Gita Gallé, Roger van Boxtel, Gerlach Cerfontaine en Armand Höppener. Zij gaven de inleiding tot de inhoudelijke en diepgaande discussies. Armand Höppener, lid Zorg Innovatie Platform, adviseur IGZ vatte de summit als volgt samen: De thema’s die tijdens deze bijeenkomst aan de orde kwamen konden niet actueler. Geen enkele zorgbestuurder mag dit eigenlijk missen.” Tevens hebben Microsoft, Imtech Care & Cure, FunktieMediair, KPN, Atos Consulting, Assist en ArjoHuntleigh een waardevolle bijdrage aan de Strategie Summit Zorg 2009 geleverd.

Dat de formule wederom goed werd ontvangen blijkt wel uit de waardering die zowel door de partners als deelnemers werd uitgesproken. Wim van Deventer, voorzitter Raad van Bestuur, Reuma Revalidatie Rotterdam: “Deze summit is wederom aantoonbaar effectief èn een cadeautje voor ons als bestuurders!” En Nelleke Hoogvorst, lid Raad van Bestuur, Woonzorggroep Samen: “Ik heb waardevolle ontmoetingen gehad en direct afspraken kunnen maken voor nadere contacten.”

Brancheonderzoek Zorg 2009
Aan de basis van de bijeenkomst ligt een uitgebreid onderzoek. Initiatiefnemer VNU Exhibitions Europe hield ter voorbereiding aan de summit interviews met 85 bestuurders en directieleden binnen  de cure- en care sector en brancheorganisaties zoals Stichting Bronovo – Nebo, het Vlietland Ziekenhuis, GGZ Noord-Holland Noord, Riagg Maastricht, de Koraalgroep, het AMC, het LUMC en Karakter. Ook onder verzekeraars als DSW en De Friesland Zorgverzekeraar en het ZIP, IGZ, NVTZ, TNO Kenniscentrum Zorg en Bouw en DBC-onderhoud en nog veel anderen.

Conclusie
De conclusie die uit het onderzoeksrapport getrokken kan worden is dat door het in gang zetten van marktwerking – hoewel er nog altijd tegenstanders zijn – er een positieve tendens gaande is. Bestuurders worden zich meer bewust van hun dienstenportfolio en worden gedwongen na te denken over profilering-, personeels-, samenwerking- en efficientievraagstukken. Hierdoor wordt zorg efficienter ingericht en van een kwalitatief hoger niveau. Er zijn echter nog veel bestuurders in de zorg die wel het belang inzien van goede samenwerkingspartners en de noodzaak van het maken van (onvermijdelijke) keuzes, maar hier nog niet naar acteren. Bestuurders geven zelf aan dat hun mindset moet veranderen, pas dan valt hier veel winst te behalen.

De Strategie Summit Zorg 2010 vindt plaats op 15 en 16 november 2010. VNU Exhibitions ontwikkelt tevens Strategie Summits voor de Supply Chain & Logistiek, Industrie, Onderwijs, Bouw, Energie & Utilities en Overheid. Voor meer informatie over de bijeenkomst of het brancherapport kunt u contact opnemen met Juliette Bosch, Project Coördinator: Tel: 030-2952914.  E-mail: [email protected]

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen