Overgangsregeling nieuwe Variation Regulation

Array

pil-in-handPer 1 januari 2010 treedt de nieuwe Variation Regulation 1234/2008 in werking. In artikel 27(2) van de Variation Regulation staat de overgangsregeling: “Regulations 1084/2003 & 1085/2003 shall continue to apply to valid notifications or applications for variations which are pending on 1 January 2010″. De nationale autoriteiten en de EMEA hebben afgesproken dat de datum van indiening van belang is: variaties die zijn ingediend voor 1 januari 2010 worden afgehandeld volgens het huidige systeem.

Variaties ingediend na 1 januari 2010 worden afgehandeld volgens Regulation 1234/2008. Binnen de CMD is afgesproken dat voor MRP producten geldt dat de variatie in de RMS en alle CMS’en voor 1 januari moeten zijn ingediend. De CMD(h) zal hierover een Q&A publiceren.

Om voor een soepele overgang te zorgen, verzoekt het College vergunninghouders om in de periode 15-31 december 2009 geen variaties meer in te dienen.

Dit geeft het College de mogelijkheid om alle ingediende variaties op tijd te starten volgens de huidige regels. Vanaf 1 januari 2010 kunnen variaties weer worden ingediend, dit moet dan in lijn met Variation Regulation 1234/2008.

Bron: CBG-MEB

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen