Maaslandse chirurg krijgt kerstkaart met misvormde penis van boze patiënt

Array

dokter kerstEen plastisch chirurg uit het Maasland krijgt elke Kerst een kaartje met voorop een foto van de misvormde penis van een Maastrichtenaar. Voor de patient is het een manier om zijn woede na de mislukte operatie te uiten. Het medisch tuchtcollege in Nederland buigt zich komende weken over twee klachten tegen de arts uit Belgisch-Limburg. De Maaslandse chirurg Luc D. die een tijdlang in de Reinaertkliniek in Maastricht werkte, houdt vol dat hij medisch juist gehandeld heeft.

In het voorjaar van 2007 behandelde hij in de Reinaertkliniek de man. De Maastrichtenaar kampte met een opgezwollen penis die met 8 centimeter breedte onrustbarende afmetingen aannam, door een zeldzame ongeneeslijke aandoening van het zenuwstelsel, het zogenaamde syndroom van Melkersson-Rosenthal. In het academisch ziekenhuis in Maastricht waagden ze zich niet aan zo’n operatie omdat het syndroom onbehandelbaar is.

De plastisch chirurg uit het Maasland concludeerde dat het wegsnijden van de verdikking in de penis geen enkel probleem was. De operatie slaagde, op het afsterven van de voorhuid na. Enkele weken later sloeg het onheil toe. Tijdens een bij de mannen gewoonlijke nachtelijke erectie van de penis scheurde de operatiewond open. De man nam zijn toevlucht in het Atriumziekenhuis in Heerlen. Daar schrok de dermatoloog zich wild, zoals blijkt uit een brief die hij schreef aan een bevriend chirurg: ‘dit heb ik nog nooit eerder gezien en is totaal mislukt’. De Maastrichtenaar reisde uiteindelijk naar Amsterdam voor een penisreconstructie. Daar haalden ze huid uit zijn lies om die rond de penis te rollen. Toch bleef zijn penis gehavend, de lieshuid is stroef, het geslachtsorgaan is gehalveerd in lengte en Peter kan sowieso geen orgasme meer krijgen. Het zijn emotioneel zware klappen. IGZ stapte naar het medisch tuchtcollege met de vraag om gepaste maatregelen te nemen tegen de Maaslander. Het medisch tuchtcollege doet op 28 december een uitspraak. Ook in Belgie loopt er een strafonderzoek naar Luc D. in diens privépraktijk in het Maasland.

De chirurg ontkent alvast alle aantijgingen. De boze patient stuurt zijn chirurg ieder jaar een kerstkaart met daarop een foto van zijn misvormde penis.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen